Ergün Akkaya

TÜGİS Yönetim Kurulu Üyesi
1971 Almanya doğumlu, evli ve 5 çocuk babası olan Akkaya'nın gıda sektörü ağırlıklı 28 yıllık iş tecrübesi bulunmaktadır.

Golf Dondurma'yı bünyesinde barındıran Natura Gıda'nın, İcra Kurulu Başkanlığını yürüten Ergün Akkaya, profesyonel iş hayatına 1992 yılında İpragaz-Enyap A.Ş’de başladı. 1994 yılında Profilo Eval A.Ş'de Bütçe Planlama Şefi olarak kariyerine devam eden Akkaya, 1996 yılında Kerevitaş Gıda'ya Yönetim Muhasebesi Şefi olarak geçiş yaptı. 1996 - 2015 yılları arasında çalışma hayatının önemli bir kısmını tecrübe ettiği Kerevitaş Gıda'da sırasıyla Yönetim Muhasebesi Müdürlüğü, Mali ve İdari İşler Müdürlüğü, Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Akkaya 2015 yılında halen görev aldığı Natura Gıda'ya CEO olarak atandı.

Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Ergün Akkaya, daha sonrasında INSEAD Liderlik Programı'nı tamamladı. Natura Gıda şirketinde 2015 ortasında başlayan değişim sürecinde uyguladığı strateji odaklı yönetim kültürü, kısa süre içinde yüksek performanslı organizasyon ve buna yön veren bilgi sistemlerinin inşası üzerine kurduğu performans değerlendirme sistemi ve desteklediği lider gelişim programı ile, 60'tan fazla ülkeden 3 bin 900'den fazla kurum ve yönetici aday arasından, “The Stevie Awards 2017”, yiyecek & içecek kategorisinde, Yılın Yöneticisi “Altın” ödülünün sahibi oldu.