Gıda Sanayinde Gıda Mevzuatı Etki Analizleri Eğitim ve İşbirliği Sistemi
14 Ocak 2013
TÜGİS/Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci fonlarından yararlanarak, “Food Intustry – Food Legislation, Impact Analysis, Training and Cooperation Network in Europe – E Learning”, Gıda Sanayinde Gıda Mevzuatı Etki Analizleri Eğitim ve İşbirliği Sistemi konulu yeni bir projeye başlamıştır. Bu proje çerçevesinde TÜGİS, 2013 yılı içinde “Sector Survey Report ve Impact Analysis hazırlayacak ve ayrıca, Türkiye’nin muhtelif şehirlerinde mahalli, sanayi ve ticaret odalarının işbirliği ile eğitim seminerleri organize edecektir. Yapılacak bu eğitim seminerlerin tarihleri ve şehirleri aşağıda belirtilmiştir.
KONYA 5 HAZİRAN 2013 SAAT:13.30 – 17.00
İZMİR 12 HAZİRAN 201 3 SAAT:13.30 – 17.00
BURSA 19 HAZİRAN 2013 SAAT:13.30 – 17.00
İSTANBUL 24 HAZİRAN 2013 SAAT:13.30 – 17.00
SAMSUN 11 EYLÜL 2013 SAAT:13.30 – 17.00
EDİRNE 25 EYLÜL 2013 SAAT:13.30 – 17.00
ADANA 6 KASIM 2013 SAAT:13.30 – 17.00
ANTALYA 27 KASIM 2013 SAAT:13.30 – 17.00
Bu eğitim seminerlerine İl Sanayi ve Ticaret Odası, Gıda Meslek Komitesi Üyeleri, TÜGİS Üyeleri, TÜGİS’e üye olabilecek potansiyel üyeler katılacaklardır. Eğitim seminerlerinde Avrupa Birliği konsept ve yaklaşımları açıklanacak ve özellikle, Gıda Sektöründeki yasalar ve etki analizleri konusunda yetkili uzmanlarca bilgi verilecektir. Projenin sonunda TÜGİS, İstanbul’da projenin kapanış toplantısını düzenleyecektir. Daha once belirtildiği üzere, TÜGİS’in de dahil olduğu bu projenin paydaşları arasında Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Gaziantep Üniversitesi Gıda Bölümü, MKV Consulting, Almanya Krefeld-Moenchengladbach Üniversitesi, Litvanya Institute of Biochemistry of Vilnius Üniversitesi, Romanya ve Bulgaristan’ın konuyla ilgili departmanları bulunmaktadır.